2012-10-08 17:23:15• hírek • Szatmar.ro

Először rendeztek országos darts-versenyt Szatmáron

Az elmúlt hétvégén első alkalommal rendeztek Szatmárnémetiben olyan darts-versenyt, amely része az országos bajnokságnak. Az eseménynek a Backdoor pub adott otthont, a viadalon pedig kettős nagyváradi siker született.

Noha új keletű sportágnak tűnik, a korabeli feljegyzések szerint már az Angliából az Újvilágba kivándorlók első csoportjai is a darts egy formájával múlatták idejüket a hajón. A Román Darts Szövetségnek jelenleg 12 klub a tagja van, az országos bajnokságon pedig azok vehetnek részt, akik ezen klubok igazolt játékosai.

Az országos bajnokság Bánság - Körösvidék regionális versenyének adott otthont Szatmárnémeti. A versenyzők a steel irányzat szabályai szerint, dupla kiszállóval játszottak. Az elődöntő és a döntő szabályai annyiban változtak, hogy két leg különbséggel kellett nyerniük a versenyzőknek.

A férfiaknál a Darts Klub Nagyvárad versenyzője, Komsa Csaba bizonyult a legjobbnak, aki a Backdoor csapatának három tagja elől vitte el az aranyérmet. Az elődöntőben Bokor Tamást győzte le 5-1-re, a döntőben pedig Remos Cotraut 6-1-re. A harmadik helyet Bokor és Szilágyi Szabolcs megosztva kapta meg.

A nőknél a szintén nagyváradi Szabó Melánia bizonyult a legjobbnak, miután az elődöntőben 4-0-ra múlta fölül Erdei Dórát, a fináléban pedig drámai csatában 6-4-re a backdooros Uta Andreát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: